Toprak Delme Makineleri Arasındaki En Önemli Farkları İnceledik

08-09-2021 14:18
Toprak Delme Makineleri Arasındaki En Önemli Farkları İnceledik

Çit direkleri, posta kutusu veya bir ekim işlemi için dahi toprağı kazmanız gerekiyorsa, saatlerinizi harcamanız gerekebilir. Bir kürek yerine toprak burgularını kullanmak bu işlerden herhangi birini daha hızlı ve daha az yorucu hale getirir. El ile kullanılan toprak burguları tek kişilik veya iki kişilik versiyonlarda gelirler ve uçlar farklı işler için değiştirilebilir. Kazmanız gereken deliklerin boyutu ve üzerinde çalıştığınız proje, size ne tür bir toprak burgu makinası gerektiğini belirleyecektir.

Toprak burgu makinaların çalışma prensibi oldukça basittir. Temelde bir elektrikli matkapla aynı şekilde çalışır. Helezon şeklindeki uç kısım dönerek toprağın derinlerine doğru ilerler. Bu işlemde kullanacağınız motor gücü veya bıçak türü, toprağın duruma göre değişiklik gösterebilir. Örneğin projenizin yer alacağı toprak tipi kayalık ise muhtemelen kullanacağınız ekipmanda fark yaratacaktır. Yalnızca bıçak veya sarmal tipi değil direkt ürün çeşidi de değişebilir. Tek kişilik birtoprak kazma makinesi yaklaşık 15 kilo ağırlığındadır; daha güçlü iki kişilik bir makine 30 kiloya yakındır. Bu durum kazma hızını ve sürekliliği doğrudan etkiler.

Tek kişilik bir burgunun, benzin yağ karışımı gerektiren iki zamanlı bir motorla çalışması muhtemeldir. İki kişilik modeller genellikle dört zamanlıdır ve bu karışıma gerek duymaz. Bu sebeple çevreyi iki zamanlı motorlara göre çok daha az kirletirler. Fakat hareketli aksamları iki zamanlı motordan daha fazla olduğundan daha sık bakım gerektirebilirler. Kullanılan motor türü haricinde burgu uçları da tercihinizi etkileyecektir. Toprak delme makinesi ile kullanılacak küçük uçlar, çelik T direkleri veya U direkleri ayarlamak için yeterlidir. Deliklerde beton kullanacaksanız, daha büyük çaplı bir uca ihtiyacınız olacaktır.

Tek kişilik toprak helezonlarının faydaları, onları solo projeler için mükemmel seçimler haline getirir. Bu faydalar daha az maliyetli ve daha hafif olmalarıdır. Nispeten küçük ila orta ölçekli bir proje üzerinde tek başınıza çalışıyorsanız, bu toprak burguları size daha hafif ve taşıması daha az hacimli bir aletle ihtiyacınız olan gücü sağlayacaktır. Büyük çaplı olmayan işler için toprak burgu makinesi fiyatları arasından en makulü tek kişilik versiyonlardır.

İki kişilik toprak helezonlarının çalışması adından da anlaşılacağı üzere iki kişi gerektirir. Ancak özellikleri onları nispeten büyük çaplı projelerde kazma için kullanılacak en iyi makineler yapar. Bu özelliklerden en önemlisi daha ağır ve daha büyük motorları olmasıyla birlikte daha fazla güç üretmeleridir. Tek kişilik burgular 35 ila 50cc motorlara sahipken, iki kişilik toprak delme burgusu 160cc ve daha büyük motorların gücünden yararlanır. Bu, onları ağır kil bazlı veya kayalık topraklar için daha iyi bir seçim haline getirir.

İki tür burgu için de çeşitli aparatlar bulunmaktadır. Farklı boyutlardaki delikler için daha küçük veya daha büyük çaplar seçebilirsiniz. Bu, ağaç dikme veya çit kazısı gibi belirli görevleri üstlenmenize yardımcı olacaktır. Spesifik projeler için yapılmış aparat ve aksesuarların yanı sıra, sahip olduğunuz burgu uçları ile daha derin zemine ulaşmanıza yardımcı olacak uzatma millerini de bulabilirsiniz. Bu uzatma milleri belli standartlarda olup çoğu çukur açma makinası ile uyum sağlamaktadır.

Projeniz için uygun olan makine türünü seçmenizde rol oynayacak en önemli etkenlerden biri de fiyatlardır. Günümüzde iki ya da tek kişilik fark etmeksizin birçok marka farklı tasarım ve güçlerde toprak burguları sunmaktadır. Bahçe sahipleri bu ürünleri yaygın olarak fidan dikme işlemi için tercih etmektedir. Kişisel veya kurumsal peyzaj alanlarında, çit veya direk inşasında da sıklıkla kullanılmaktadır. Zamandan ve iş gücünden edeceğiniz hatırı sayılır bir tasarruf için fidan çukuru açma makinası fiyatları incelenmeye değer.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.