Benzinli Çapa Makinesi Alırken Şanzıman Tipi Nasıl Olmalıdır?

16-08-2021 12:29
Benzinli Çapa Makinesi Alırken Şanzıman Tipi Nasıl Olmalıdır?

Elektrikli çapa makinelerinin kullanımı kolay olsa da yoğun toprak içeren daha büyük bir bahçe veya işletmeniz varsa, bunun yerine bir benzinli çapa makinesi tercih etmelisiniz. Güçlü motorları sayesinde benzin ile çalışan çapa makineleri, sert ve kalın tabakalı toprağı karıştırmanıza ve havalandırmanıza olanak tanır. Ayrıca, bazı modellerde dolumu oldukça vakit alan pilleri ve sizi yalnızca belli bir alana kısıtlayacak kabloları yoktur.

Benzin ile çalışan çapa makineleri, bahçe işlerinizi daha kolay hale getirmek için çeşitli özelliklerle birlikte gelir. Ancak, göz önünde bulundurmanız gereken en büyük ayrıntı, çapa makinenizin kullandığı motor türüdür. İki zamanlı ya da dört zamanlı bir şanzıman tipine sahip çapa makinesi seçmek, benzinli çapa makinesi tavsiye ve açıklamalarımızla oldukça kolay hale gelecektir.

2 zamanlı çapa makinelerinin bulundurduğu motorlar, 4 zamanlı motorlardan daha az hareketli parçaya sahiptir. Bu, daha az aşınma ve yıpranma ile bol miktarda güç ürettikleri anlamına gelir. Ayrıca kaliteli ve güvenilir bir iki zamanlı makinede, benzinli çapa makinesi arızaları ile çok daha az karşılaşacağınızı gösterir. Daha az parçaya sahip oldukları için 2 zamanlı motorlar, 4 zamanlı motorlara göre daha hafiftir. Bu düşük ağırlık ve sabit güç kombinasyonu, 2 zamanlı motorlarla çalışan kullanıcıların takdir ettiği etkili bir güç-ağırlık oranı sağlar.

2 zamanlı motorlu çapa makineleri, yakıt deposunda gaz ve yağ karışımı gerektirir. Düzenli yağ değişimine ihtiyaç duymayan bu tip bir motorun bakımı 4 zamanlı bir motora göre daha kolaydır. Yeterli güç ve kullanım kolaylığı arasında bir denge kuran bir çapa makinesi istiyorsanız, 2 zamanlı bir çapa makinesi iyi bir seçim olacaktır.

4 zamanlı motor içeren modeller, çalışma prensibi bakımından kullandığınız arabalara benzerler. Benzin yakıt deposuna, yağ ise kartere gider. Parçaların bu bağımsızlığı, 4 zamanlı bir çapa makinesinin kullanımını çok daha az göz korkutucu bir görev haline getirebilir. 4 zamanlı benzinli çapa motoru, 2 zamanlı motorlardan daha fazla yakıt tasarrufu sağlar. Bu nedenle her depoda daha fazla mesafeyi çapalama imkânı kazanırsınız.

Genel itibariyle 4 zamanlı motorlar 2 zamanlı motorlardan daha büyük ve ağırdır. Bu, 4 zamanlı kültivatörünüzü tam bir çalışma günü boyunca kullanmayı daha zor hale getirebilir. Ancak daha büyük motorlar daha fazla güç için kapasite sağlar. Daha yoğun bir toprak ve değişken karışımı kaldırabilecek bir çapa makinesi istiyorsanız, 4 zamanlı bir şanzıman tipi sizin için doğru tercih olabilir.

Benzinli çapa makineleri, farklı motor türlerine ek olarak, bahçede geçirdiğiniz zamanı daha da kolay ve keyifli hale getirebilecek, göz önünde bulundurmanızı gerektiren başka özellikleri de içerir. Farklı çalışma modları bulunduran bıçaklar, bazı modellerde karşılaştığımız kullanışlı bir özelliktir. Benzinli çapa makinesi bıçakları, standart çalışma konumuna ayarlandığında, harmanlamaya ve işlemeye hazırdırlar. Bahçenizi havalandıracak ve toprağı en iyi durumda tutacaklardır. Bıçakların konumunu tersine çevirdiğinizde, esasen toprağa kadar gideceklerdir. Onu kıracaklar ve çevirecekler, ekime hazır hale getireceklerdir. Ancak, ters dişler birçok modelde sert zemini kıramamaktadır. Bunun için bir ön çatal veya arka çatal ekipmanına ihtiyacınız olabilir.

Bazı çapa makineleri, birkaç farklı türde başlıklarla eşleştirilebilir, bu da onları her türlü görevi yerine getirebilen çok amaçlı araçlara dönüştürür. Zaten çapa makinesi sayesinde bahçenizi sağlıklı ve üretken hale getireceksiniz. Ancak farklı tür makinelere yatırım yapmak istemiyorsanız, çeşitli donanımlara uyarlanabilir bir benzinli çapa makinası bulduğunuzdan emin olun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.