Ot Biçme Makinesi ve Özellikleri Arasında Bunlara Dikkat Edin!

16-08-2021 12:16
Ot Biçme Makinesi ve Özellikleri Arasında Bunlara Dikkat Edin!

Bir ot biçme makinesine ihtiyacınız varsa özel uygulamanız için hangisini seçeceğinize karar vermelisiniz. Döner biçme makinelerinden motorlu tırpanlara kadar, her birinin belirli ortamlarda kendi faydaları olan birçok ot biçme makinesi türü vardır. Hangisine ihtiyacınız olduğunu ve hangisinin nerede daha iyi çalıştığını yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Dikkate almanız gereken birçok faktör bulunuyor. Hangi bitkiyi biçmeyi planlıyorsunuz? Biçmek istediğiniz alan ne kadar büyük? Eğimler ve engebeler var mı? Bu gibi kriterleri değerlendirerek en işlevsel makineyi temin edebilirsiniz. Öyleyse önce ot biçme makinesi çeşitleri konusuna bakalım.

Çeşitlerden ilki döner bıçaklı biçme makineleridir. Otları budamak veya çim boyutundaki bitkileri kesmek için idealdir. Bu tür biçme makinelerinde genellikle iki veya daha fazla bıçağın takılı olduğu dönen bir disk bulunur. Disk yüksek hızda döner, böylece bıçakları da döndürerek biçme işleminin yapılmasını sağlar. Bir döner biçme makinesinde genellikle ot kupürlerini toplamak için toplama kutusu veya toplama torbası bulunur.

Ot barındıran alanları kesmek için bir başka popüler biçme makinesi, silindir veya makaralı biçme makinesidir. Bu geleneksel tip biçme makinesinin önündeki silindirde, 5 ila 12 adet kavisli ot biçme makinesi bıçağıbulunur. Silindir dönerken kavisli bıçaklar otları makinenin tabanındaki sabit bir plakaya sıkıştırır. Bu tip biçme makinesi genellikle sadece kısa otları kesebilir.

Diğer bir biçme makinesi çeşidi olan motorlu tırpanlar, uzun otları ve yem bitkilerini kesmek için mükemmel bir araçtır. Makinenin çalışma prensibi makas hareketini esas alır. Sabit bir alt bıçağa karşı bir yandan diğer yana hareket eden üçgen dişlere sahip yatay bir çubuğa sahiptir. Motorlu tırpanlarda ot biçme makinesi başlığı, yapacağınız iş türünü çoğaltmada size yardımcı olabilir. Bu ot biçme makineleri, diğer ot biçme makineleri gibi büyümenin önüne geçmek yerine, kök içeren tabandan kestikleri için herhangi bir yükseklikteki bitki örtüsünü kaldırabilir. Özellikle kır çiçeği ve yem bitkisi yönetimi için, bu biçme makineleri tohum başlarını ezmedikleri için idealdir. Sadece gövdeyi tabandan kestiklerinden biçme işlemi ardından yana düşerek tohumların düşmesine ve yeniden çimlenmesine izin verir.

Bu biçme makineleri ayrıca saman yapmak ve sazlık kesmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Kesme yüksekliği, farklı bitki örtüsü ve arazi türlerine izin vermek için genellikle kolayca ayarlanabilir ve makineler çeşitli çalışma genişliklerinde karşımıza çıkar.

Kendinize uygun çeşidi seçtikten sonra göz önünde bulundurulması gereken bir sonraki nokta, ne tür bir alanı veya bitki örtüsünü biçmek istediğinizdir. Bu kriter, aramakta olduğunuz ot biçme makinesi markaları ve özelliklerini değerlendirmenizde hayati önem taşır. Örneğin dik yokuşlarda kullanım için özel olarak tasarlanmış ot biçme makineleri dahi mevcuttur. Genellikle bunlar, tipik olarak standart bir motorun aksine, makinenin yağı ve yakıtı pompalayarak çalışmasına izin veren özel bir motora sahip olacaktır.

Piyasada akülü, elektrikli ya da benzinli ot biçme makineleri bulunmaktadır. Farklı motor türlerine ek olarak, ekstra stabilite için daha geniş tekerlekler ve güvenlik için kontrolü kolay fren ve direksiyon sistemi gibi yokuşta güvenle kullanılmasını sağlayan diğer özelliklere sahip olmalıdır. Bazı ünitelerde ot biçme makinesi başlığı, makinenin kısa çimden budanacak dallara kadar birçok farklı bitki türünü kesmesine izin verecek şekilde değiştirilebilir.

Umarım bu kısa kılavuz, biçme makinesi seçiminizde karar vermenize yardımcı olmuştur. Ancak, daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa veya herhangi bir sorunuz varsa bizimle iletişime geçin. Web sitemizde bulunan numaralar aracılığıyla Whatsapp ya da telefon üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.