Su Motorları ve Yüksek Basınçlı Su Motorları Arasındaki Farklar

23-08-2021 14:18
Su Motorları ve Yüksek Basınçlı Su Motorları Arasındaki Farklar

Su motoru çeşitleri, günümüzde farklı model ve markalarda, farklı güç ve kalitelerde karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel olarak belki de on yıllardır kullanılan klasik su motorları, genişleyen kullanım alanlarındaki ağır iş koşulları sebebiyle yerini yüksek basınçlı motorlara bırakıyor. Daha kısa sürede daha yoğun işleri görebilmesi, yüksek basınçlı su motorlarını yaygınlaştırıyor. Yine de klasik su motorları, eski tip hafif işler için yatkın olduğundan hala tercih edilmektedir. Bu motorları kullanacağınız endüstri veya kişisel işlerin gerektirdiği güç miktarına göre doğru tercihi yapmak için aralarındaki farkları incelemelisiniz.

Genellikle yüksek basınçlı su motoru benzinli şekilde piyasada bulunur. Bu sebeple mevcut tüm elektrikli güç kaynaklarından bağımsız, maksimum güç sunar. Genel itibariyle motorları 5 ila 13 HP arasında değişiklik gösterir. Bu motor kapasiteleri ile hem kompakt modeller hem de endüstriyel ağır modeller her türlü zorluğun üstesinden gelebilirler. Ekipmanları, zorlu ortamlarda kullanım için mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır. Birçok model; ön ve arka şok emici tamponlar, park freni, egzoz koruma kapağı ve dolgu lastikli büyük tekerleklerle donatılmıştır. Yüksek basınçları sayesinde suyu itmesi, yerçekimi koşullarını minimalize etmektedir.

Yüksek basınçlı pompalar, büyük miktarda basınçla beraber suyu dışarı atar. Suyun taşınması gereken noktalar kullanıcıdan uzak veya yüksek bölgeler olduğunda bu pompalar mükemmel tercih olacaktır. Su motoru hortumu ile sulama veya toz bastırma için idealdirler; yüksek basınç seviyeleri yerel yangınla mücadele için bile uygundur. Acil bir durumda yüksek basınçlı su motorlarına güvenebilirsiniz.

Etkili bir pompa kısmi bir vakum oluşturmalıdır, bu nedenle yüksek basınç pompalardaki contalar, tüm önemli vakumun kaybolmasına neden olan havanın içeri çekilmemesini sağlamak için özel olarak üretilmiştir. Pervane ile salyangoz arasındaki boşluk da bu şekilde tasarlanmıştır. Birçok ürün yakıt değişimine gerek kalmadan 2+ saat civarı kullanılabilir. Yüksek basınçlı pompalar dakikada 500 litreye kadar suyu hareket ettirebilir. Gelişmiş basınç ve toplam basma yüksekliği performansı ile bu pompalar, etkileyici bir paket sunar.

Klasik su pompaları ise; çiftliklerde, şantiyelerde ve ayrıca kuraklık, sel veya benzeri diğer afetler veya acil durumlarda su temini ve tahliyesi için hayati öneme sahiptir ve uygulamalarına göre birkaç türe ayrılabilir. Tarlaların sulanmasında kullanılan genel amaçlı pompalar bulunmaktadır. Kullanım alanına bağlı olarak arzu edeceğiniz basınç miktarı yüksek değilse bu pompalar işinizi görecektir. Üstelik yüksek basınçlılara nazaran su motoru fiyatları daha makuldür.

Genel itibariyle bu makineler suyu uzun mesafelere kolayca taşıyabilen ve her yerde kullanılabilen hafif pompalardır. Belirli miktarda katı madde içeren suyu pompalamak için kullanılabilen çöp pompası ve kimyasalları için kullanılan pompalar yine bu başlık altından incelenebilir. Genellikle uzun bir süre boyunca sürekli olarak çalıştırılan su pompalarına güç sağlamak için kullanılan motorların performansı, ürünün değeri üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Su pompası aparatları da ürüne çeşitlilik sağlasa da maliyeti arttırabilir. Su pompaları için kullanılan ana motor, performans ve dayanıklılığı ile ticari kullanım standardına uygun olmalıdır.

Bununla beraber su motorlarını temin ederken emisyon, bakım ve çalışma prensipleri açısından büyük farklılıklar gösteren tipler değerlendirilmelidir. Küçük pompaların büyük çoğunluğu 2 zamanlı motorlar barındırmaktadır. 2 zamanlı motorlar genellikle daha fazla performans elde etse de gelişen teknoloji ile beraber bunlara denk 4 zamanlı motorlar üretilmektedir. 4 zamanlı motorların büyük çoğunluğu da daha düşük yakıt tüketimi, daha az gürültü ve daha az çevre kirliliği gibi avantajlar sağlar. Bahçe sulamaktan tonlarca suyu aktarmaya kadar birçok alanda kullanılan bu pompalar, işinizin türü, ona ayırmayı planladığınız süre ve yatırıma göre birçok farklı seçenek bulunduruyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.